Advanced Tanam Rambut Malaysia

Logo A png untuk Tanam Rambut Malaysia

Tanam Rambut Malaysia

KEMBALIKAN KEYAKINAN ANDA

TANAM BULU KENING

Tanam Bulu Kening dengan teknik FUE yang dikenali sebagai Follicular Unit Extraction adalah proses mengeluarkan folikel rambut yang sihat dari kawasan belakang kepala anda (kawasan penderma) dan dipindahkan ke kawasan yang dikhawatirkan.

RAWATAN TANAM BULU KENING

Tanam Rambut FUE yang dikenali sebagai Pengekstrakan Unit Folikular, melibatkan penyingkiran folikel rambut yang sihat terus dari kawasan penderma pada kulit kepala yang merupakan zon kekal dan mencantumkannya ke tapak yang dikehendaki. Kening adalah perkara biasa pada lelaki dan wanita dan boleh dirawat.

Latar belakang biru di Tanam Rambut Malaysia

TANAM BULU KENING

Hasil dan kesan hasil yang berhasil Tanam Bulu Kening hanya di Tanam Rambut Malaysia

Pemindahan Bulu Kening dilakukan untuk mendapatkan rupa bulu kening yang lebih sempurna. Ini dilakukan menggunakan Teknik F.U.E dan rambut dituai dari kawasan kulit kepala dan kemudian ditanamkan ke kawasan bulu kening yang dikehendaki.

Prosedur Pemindahan Rambut FUE dilakukan oleh Pakar Pemindahan Rambut di Pusat Perubatan ALPS. Kami berada di Kuala Lumpur. Prosedur pemindahan rambut dilakukan menggunakan teknologi terkini iaitu FUE Hair Transplant atau Advanced Follicular Unit Extraction untuk memulihkan rambut anda. Pakar Pemindahan Rambut di Pusat Perubatan ALPS menawarkan prosedur Pemindahan Rambut FUE yang paling maju dan invasif minimum yang tersedia. Pasukan kami menggunakan Protokol Penuaian Graft Unik kami untuk memastikan hampir tiada parut, membolehkan anda menikmati pertumbuhan rambut baharu tanpa sesiapa pun mengetahui anda telah menjalani pemindahan rambut, malah tukang gunting rambut anda!

Mulakan Tanam Rambut Anda Dengan Teknik FUE

Meremajakan Mata Anda dengan Tanam Bulu kening di Tanam Rambut Malaysia

Dapatkan penampilan anda dengan bulu kening yang cantik.

Prosedur Tanam Bulu Kening

Prosedur Pengekstrakan Unit Follikular (FUE) untuk pemulihan rambut termasuk Proses Penuaian, Penciptaan Tapak Penerima dan Penempatan Cantuman Rambut.

Proses Tanam Rambut FUE di tanam rambut Malaysia
Proses penuaian rambut dalam bulat di Tanam Rambut Malaysia

Proses Penuaian

Proses penuaian dilakukan dari kawasan penderma di mana rambut diekstrak dan dipindahkan ke tapak penerima.

penciptaan tapak penerima dalam bulat di tanam rambut Malaysia

Penciptaan Tapak Penerima

Tapak penerima kemudian dibuat berdasarkan perancangan awal pemindahan rambut.

Penempatan cantuman rambut dalam bulat di tanam rambut Malaysia

Penempatan Cantuman Rambut

Cantuman yang ditanam di atas tapak penerima dengan sudut dan arah yang betul.

Kelebihan Tanam Rambut FUE

Pemulihan

Tempoh Pemulihan adalah cepat dan pelanggan biasanya kembali bekerja dalam masa selepas rawatan.

Selepas Pemindahan Rambut yang berjaya, akan berlaku fasa keguguran awal rambut yang dipindahkan selepas kira-kira 1 bulan. Ini diikuti dengan Pertumbuhan Rambut dan keputusan Akhir prosedur Pemindahan Rambut dilihat antara 8 bulan hingga 1 tahun.

Tempoh Pemulihan adalah cepat dan pelanggan biasanya kembali bekerja dalam masa 3 atau 4 hari selepas rawatan. Selepas Pemindahan Rambut yang berjaya, akan berlaku fasa keguguran awal rambut yang dipindahkan selepas kira-kira 1 bulan. Ini diikuti dengan Pertumbuhan Rambut dan keputusan Akhir prosedur Pemindahan Rambut dilihat antara 8 bulan hingga 1 tahun.

FUE adalah teknik terkini berbanding FUT. Antara FUE vs FUT, FUE atau adalah

penyelesaian terbaik untuk pemulihan rambut kerana ia adalah invasif minimum dan mempunyai masa henti yang minimum. Kos pemindahan rambut di pusat pemindahan rambut kami adalah sangat berpatutan kerana Doktor pemindahan rambut akan menyesuaikan pakej berdasarkan keperluan anda.

FUE adalah teknik terkini berbanding FUT. Antara FUE vs FUT, FUE atau Pengekstrakan Unit Follikular adalah penyelesaian terbaik untuk pemulihan rambut kerana ia adalah invasif minimum dan mempunyai masa henti yang minimum. Kos pemindahan rambut di pusat pemindahan rambut kami adalah sangat berpatutan kerana Doktor pemindahan rambut akan menyesuaikan pakej berdasarkan keperluan anda.

SOALAN LAZIM

Ini adalah beberapa soalan yang sering ditanya daripada pesakit kami tentang Pemindahan Rambut.

Adakah teknik FUE berkesan?

Bergantung kepada punca keguguran rambut, FUE dianggap sebagai salah satu teknik terbaik dengan hasil pemindahan rambut terbaik dan dicapai melalui proses Pemulihan Rambut FUE terkini.

Adakah ia menyakitkan?

Prosedur ini dilakukan di bawah bius setempat, yang disuntik sebelum proses pemindahan rambut bermula jadi  yang bermaksud tidak akan ada kesakitan sama sekali setelah kesan anestesia berlaku.

Berapa lamakah saya dapat melihat hasilnya?

Hasil awal iaitu pertumbuhan semula rambut boleh dilihat selepas 3-4 bulan. Keputusan Akhir biasanya dilihat pada kira-kira 8-12 bulan.

Berapakah umur minimum untuk menjalani Tanam Rambut?

Bergantung pada sejarah Rambut Gugur dan punca asas, Pemindahan Rambut biasanya dilakukan pada orang yang berumur 24 tahun dan ke atas.

Adakah Tanam Rambut hanya untuk Lelaki?

Tidak. Pemindahan Rambut ialah prosedur yang boleh dilakukan untuk Lelaki dan Wanita bergantung kepada punca asas, peringkat keguguran rambut dan faktor lain.

Selepas & sebelum hasil yang berhasil Tanam Bulu Kening hanya di Tanam Rambut Malaysia

Hubungi Kami Untuk Tanam Rambut Yang Berkesan

Kami akan menghubungi anda dalam masa beberapa jam.

Layari kami di Hair Transplant Specialist  untuk maklumat lanjut berkaitan prosedur dan rawatan penanaman rambut. Setiap rawatan dilakukan oleh Doktor yang profesional dan berpengalaman serta dibantu oleh jururawat yang mahir.

Lawati kami di Hair Transplant Specialist Indonesia untuk maklumat lanjut berkaitan prosedur dan proses rawatan pemindahan rambut. Setiap rawatan dilakukan oleh Doktor yang profesional dan berpengalaman serta dibantu oleh jururawat rambut yang mahir.

Prosedur itu akan dilakukan oleh Dr Mohamed Asraf atau lebih dikenali sebagai Dr. A, Ketua Pegawai Eksekutif Advanced Hair Transplant Specialist Sdn Bhd dan tonggak utama Pasukan Pakar Pemindahan Rambut sejak penubuhannya.

Selepas rambut tumbuh semula seperti yang anda mahukan, anda boleh menggayakan rambut anda dalam pelbagai gaya di Dr A Mens Grooming Centre.

Jika anda mempunyai masalah kelakian, anda juga boleh merujuk kepada Advanced Mens Health Clinic untuk mendapatkan rawatan dan konsultasi daripada Doktor profesional kami.

Bagi anda yang mengalami masalah rambut gugur, anda juga boleh menggunakan produk rambut SkalpBelle. Produk ini juga bertujuan untuk menumbuhkan semula rambut anda secara semula jadi.

Open chat
Tanam Rambut Malaysia
Hi! 👋
Boleh saya bantu?